טיפול מתאים לילד רגיש מאוד

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

15/12/2023 | 21:11 | מאת: רונן

שלום. בני בגיל 10 הוא ילד רגיש מאוד, בוכה ונעלב מכל הערה, לא יודע להתמודד מול ילדים שמציקים לו(בנים/בנות), נטייה לעצבנות ובושה כאשר הוא עושה משהו שאינו "כשורה", מעדיף לחבור למשחק עם ילדים קטנים ממנו כדי שהוא יהיה ראש לשועלים כי אין לו בטחון, הוא נמנע וחרד ממגע פיזי-אלים(כמו משחקי מכות שונים בגילאים הללו בין הבנים בכיתתו). הוא חכם, ערכי ועמוק ביחס לגילו. לצערי, אני מכיר היטב את הסבל כי זה דומה מאוד למה שאני עברתי בילדותי ולכן אני לא רוצה שהוא "יגמור" כמוני בסבל מתמשך ותקוע עם תרופות לנפש שגם כך תרומתם לא ממש מורגשת(עבורי). אולי בכלל זהו סוג של קו אופי תורשתי(דומה לשלי)? באיזה כיון ללכת עם הילד כדי להקנות לו ביטחון עצמי ויכולת התמודדות? אציין שבשלב הזה אני וזוגתי לא רוצים ללכת על הכיון התרופתי-פסיכיאטרי. אודה מאוד להכוונתך איך נכון לטפל כדי שתהיה תועלת מתהליך הטיפול אם בכלל נדרש כזה... בנתיים רשמנו אותו לתנועת הצופים שם הוא לומד קצת להתחשל... אשמח מאוד לקבלת מענה. תודה רבה.

שלום לך, האם חשבתם על הכיוון של טיפול בשיחות עבורו? להתרשמותי זה יכול מאוד מאוד להועיל לו וגם לכם במסגרת הדרכת הורים אחת לחודש כדי להבין מה בעצם הוא צריך מכם. ועכשיו לגופו של עניין. אתה מביט על בינך כסובל מבעיות, אתה מתאר אישיות ותגובות לגמרי מותאמות כסימפטומים של בעיה. לא כך הדבר. אני מבינה שכך התייחסו אלייך בילדותך ובאופן כמעט בלתי נשלט אתה מביט על בנך באותו האופן, כאילו יש לו בעיה..אבל בעצם הבעיה היחידה שהיתה לך כנראה ושאולי יש לבנך היא שלא רואים אותו ולא מבינים אותו. שאין שם מישהו לידו עם עיניים טובות שמגבה אותו, שמבין אותו, שתומך בו...אני מאמינה שבמסגרת הדרכה הורית תוכלו לפתח התבוננות יותר אמפטית - גם על בנך וגם על הילד שאתה היית. בברכה, ירדן

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים