חרדות ופחדים ילדה בת 6.5

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

08/12/2023 | 09:31 | מאת: ליאת

שלום, לפני מספר חודשים ( די קרוב לעלייה לכיתה א), התחילו פחדים ודאגות מכל מיני דברים אצל הבת שלי, למשל דואגת השער יהיה נעול והיא לא תוכל לצאת, או שהיא לא תראה אותי, משהו מתקלקל בבית זה ממש מפריע לה והיא רוצה שנביא בעל מקצוע מיד, פוחדת שנרות חנוכה ישרפו את הבית וכו' וכו'.. איך אפשר לעזור לה?

הי ליאת, השאלה היא בעצם כיצד לעזור לביתכם להרגיש יותר בטוחה בעולם...אני חושבת שזו שאלה שאתם בינכם לעצמכם צריכים קצת לחקור ולהבין כיצד נכון שתעשו זאת עבורה ומהם הצרכים הספציפיים של ביתכם. באופן כללי הרעיון הוא להגביר נוכחות פיזית וגם רגשית, להכין אותה לפני כל פעולה, מהלך שינוי...לשוחח איתה יותר על רגשותיה וצרכיה, להגביר עירנות לקשיים ולפעול כדי להקל עליה גם אם היא לא מדברת את הקשיים. הרבה פעמים לשתף גורמים חינוכיים ולבקש עירנות וסיוע גם בשעות גן/בית ספר מאוד יכול לעזור בסיפוק מעטפת יותר טובה לביתכם ועוד...אפשר גם לגשת למספר שיחות עם איש מקצוע כדי לחשוב על הדברים. כל טוב, ירדן

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים