בן 10 - ילד רגיש מאוד

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

01/12/2023 | 12:44 | מאת: רון

היי. בננו בן 10 הוא ילד נבון ומוכשר ויחד עם זאת רגיש יתר על המידה. אם הילדים בכיתה מכנים אותו "מלשן" או שילד מקלל אותו או שלא משתפים אותו הוא לוקח ממש ללב, חוזר הביתה בוכה ומתוסכל ומרגיש בודד. איך אפשר לדעת האם מדובר בתסמונת "ילד רגיש מאוד" או בהפרעת חרדה חברתית? (אגב, כילד גם אני הייתי בדיוק כמוהו).

הי רון, אני מניחה שאתה אביו. אז ראשית אין דבר כזה תסמנות "ילד רגיש מאוד". ילדך צודק בעלבונו ובכעסו וטוב יהיה אם תוכל לאשש ולתקף את רגשותיו וכן תציע לו תמיכה בצורת חיבוק, הקשבה והתעניניות ברגשותיו או אולי עצה - אם זה מה שיבחר. ככה ילד "רגיש מידי" יהפוך לילד עם אינטיליגנציה רגשית גבוהה מהממוצע וביטחון עצמי - ואלו הכלים הכי חשובים להצלחה ותחושת ביטחון וסיפוק בחיים. כל טוב, ירדן

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים