שאלה לגבי ילדה בת 7.

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

29/11/2023 | 10:15 | מאת: בתיה

אנחנו הורים לילדה בת 7, היא בת יחידה. קיימת בעיה שהיא מאד קשורה אלינו וזה בא לידי ביטוי ראשית בבית שאנחנו צריכים להיות כל הזמן לידה, אם היא שותפת פנים בבוקר אני או בעלי צריכים לעמוד לידה, אם היא נכנסת לחדר לקחת תחתונים צריכים להיות לידה. כמו כן, היא מסרבת בתוקף להיות עם מישהו מבני המשפחה בכדי שאני ובעלי נצא אפילו לשעה. ברצוני לשאול האם זה יכול להיות שזה בעקבות המצב הביטחוני? מה אפשר לעשות בנידון?

הי בתיה, את מתארת חרדה וככל הנראה גם חרדת פרידה. על מנת לטפל בחרדה מהסוג הזה אתם ההורים צריכים לקבל הכוונה והדרכה כיצד לעזור ביתכם להרגיש יותר בטוחה בעולם גם לא בנוכחותכם. אולי מדובר רק בדינמיקה מסוימת שאפשר לשנות אבל כאמור ההכוונה תגיע רק אחרי תחקור והבנה מעמיקה של הדינמיקה בבית ושל צרכי ביתכם. לשאלתך האם זה בגלל המצב הבטחוני, את צריכה לחשוב ולהזכר האם זה היה כך גם קודם. הגיוני שהמצב הבטחוני רק הקצין דינמיקות קיימות או מצבים רגשיים מסוימים, כך או כך, כדאי לעזור לביתכם להרגיש יותר בטוחה בעולם ולקיים נפרדות ועצמאות בריאה. בברכה, ירדן

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים