בן 16 שהפך את היום ללילה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

20/11/2023 | 21:13 | מאת: לאה

שלום רב, בני בן ה-16 בכיתה י' הולך לישון בשעות מאוחרות מאוד ולכן חוזר מבית הספר עייף ונכנס לישון אחה"צ. חשוב לציין כי הוא מתעורר ללימודים , אך לדעתי הוא פחות מרוכז כיוון שהוא יישן בשעות הקטנות של הלילה. שוחחתי עימו בעניין כבר מספר פעמים אך לצערי ללא הועיל. אודה לעצתך כיצד לנהוג עמו

הי לאה, אני חושבת שכדאי לבחון את הדברים באופן רחב יותר. מדוע בעצם מעדיף לבלות את הזמן בו יכול לבלות עם חברים למשל בשינה? ומתבודד בלילה כשאופציות חברתיות בעצם כבר לא ככ זמינות? אולי יש לו קשיים חברתיים? אולי משהו אחר.כלומר לצמצם את הדברים לחוסר ריכוז בלימודים זה באמת לצמצם.. נסי לברר ולחשוב על הדברים בצורה יותר רחבה כאמור ואולי בנך בעצם מבטא מצוקה או קושי כלשהו והוא זקוק לעזרה כללית יותר. את מוזמנת לכתוב לי שוב, ירדן

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים