שאלה לגבי צניעות אצל ילדה בת 11

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

19/11/2023 | 09:30 | מאת: נח

שלום, התארחה אצלנו בת דודה בת 11. בלילה שני הילדים שלי בת 8 ובן 10 שכבו לישון בחדר יחד איתה. באיזה שהוא שלב, הילדה בת 11 התחילה להראות לילדים שלי את האיברים המוצנעים שלה. ואח"כ זה גרם לבן ולבת שלי להראות גם כן. האם זו התנהגות תקינה לילדה בת 11? בגיל הזה אין כבר מודעות לכך? לילדים שלי זה היה פעם ראשונה בכל אופן. אשמח לדעתך בעניין.

שלום נח, זה מאוד לא מותאם. הילדה מעוררת דאגה, אני הייתי מערבת את הוריה כשהדגש צריך להיות לעזור לה. לבדוק האם היא חשופה בצורה כזו או אחרת לתכנים מיניים לא מותאמי גיל או גרוע יותר - האם עוברת פגיעה מינית. לגבי ילדיכם שלכם -יש להסביר להם ברגישות ובלי לחץ...שזוהי אינה התנהגות תקינה, לעבור איתם שוב על המסרים באשר לבעלות על גופם, על פרטיות הגוף, מתי מתאים ומתי לא לחשוף איברים פרטיים וכיוב'. יש על כך מידע רב ברשת. כל טוב, ירדן

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים