טקסים נוקשים אצל ילד בן 4

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

16/11/2023 | 18:19 | מאת: מורן

שלום לבני בן ה 4 ישנם טקסים מאוד נוקשים, וצורך עז שדברים יצאו לו מדויק, ואני רוצה להתייעץ כיצד עליי להגיב כאמא. אתן דוגמאות: אם מבקש ממני לצייר לו לב על הדף, והלב לא יצא מספיק מדויק לדעתו, הוא מאוד יכעס, יקרע את הדף, יבקש ממני לצייר שוב, וכך הלאה כמה וכמה פעמים עד שאני אומרת לו שזהו, זה לא כיף לי ככה. הוא צורח ובוכה ובסוף נרגע. את ארוחת הבוקר הוא מארגן לעצמו כל בוקר בדיוק בדיוק באותו אופן: מניח את השמיכי שלו בצורה מדוייקת , כוס השוקו והקשית באופן סימטרי , מחכה שתתחיל התוכנית שהוא ואהב ואז , ורק אז, מתחיל ללגום. וכך הלאה.. אשמח לעזרתך. תודה

הי מורן, מניסיוני אלו סימנים שילדכם אינו רגוע. שקיים בו מתח, לחץ וחרדה. אתם כהורים צריכים לנסות להבין את מקורות הרגשות האלה אצלו. זה בד"כ קשור בסביבה (בבית, בגן אולי בתקופה). אני מציעה לכם לפנות להתיעצות עם פסיכולוג/ית ילדים קלינית ולנסות להבין מה הגורמים לזה וכיצד נכון לתמוך בבנכם. בטווח המידי אני הייתי פשוט משקפת לו את הצורך לצד הקושי "אתה ממש חייב שזה יהיה מושלם אחרת נורא קשה לך..אחרת אתה לא יכול להירגע, אני מבינה, זה בטח מאוד קשה לרצות שהכל יהיה מושלם כל הזמן". בברכה, ירדן

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים