כלים לבושה בבן משפחה מוגבל

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

25/10/2023 | 11:52 | מאת: בלומה

מעונינת לשמוע על כלים להתמודדות עם בושה בקרב ילדים שאח שלהם עם מוגבלות שכלית. תודה

שלום בלומה, הלוואי שבעניני הנפש היו רצפטים כאלה - כמו אקמול לכאב ראש ...זה לא כ"כ עובד ככה. אם יש ילד שסובל ממצוקה עקב היותו אח לילד עם צרכים מיוחדים, חשוב לבחון בתוך מסגרת טיפולית מהם קשייו. יתכן שבושה תהיה חלק מזה אבל אולי עוד כל מיני דברים. גם אם בושה היא עיקר העניין, אז הספצפיות של החוויה הזו אצלו תתאם את ספציפיות המענה שיוצע וינתן. במילים אחרות - טיפול רגשי והדרכה הורית - חשוב! יוכלו לתת מענה ואולי עוד כל מיני כיווני התמודדות מתאימים. בברכה, ירדן

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים