מעבר גן אחרי חודש הסתגלות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

30/09/2023 | 23:42 | מאת: קרין

הבן שלי בן שנתייפ וחצי. התחלנו הסתגלות בגן של ויצו בכיתת בוגרים שמכילה 30 ילדים עם 3 מטפלות (לפעמים הן 4, לפעמים אחת בהפסקה אז הן רק 2, בכל מקרה התקן המבאס במדינה הוא 1:11). עד כה, כולל הכנסת מקליט פעם אחת, אין משהו שלא תקין בגן. אפילו נתנו לי ולבן זוג שלי במשך שבוע להיות חלק מהשגרה היום יומית בגן כדי לאפשר הסתגלות הדרגתית לילד שלנו, אז ראינו את ההתנהלות ממש מבפנים. עם זאת, אחרי חודש שלם (פלוס מינוס כי היו חגים והוא היה קצת חולה) אני עדיין מרגישה שזה לא ״זה״ - שזה לא המקום הכי טוב שיכלתי לבחור עבורו. אין תקן של גננת (רק סייעות), יש המון ילדים ומעט צוות ככה שהתחושה היא של בייביסיטר ופחות חניכה איכותית (שוב, אין משהו רע אמיתי להגיד והצוות מתאמץ להפיק את המיטב מהתנאים, אבל התנאים במדינה היום מאוד בעיתיים) במקביל התפנה מקום בגן פרטי שמאוד רציתי, שהיחס מטפלות על ילדים הוא 1:6 אפילו בכיתת בוגרים, ובתחושת בטן שלי הכל מרגיש לי שם יותר נכון. השאלה היא- האם לדעתך לעשות מעבר לגן אחר אחרי חודש של הסתגלות שהוא בכל זאת עבר בו תהליך חיובי יכול לייצר פגיעה כלשהי בבן שלי? רגרסיה? חוסר יציבות? או שהמעבר הזה שווה את הטרטור כי שהות של שנה בגן טוב יותר עדיפה לטווח הארוך? אשמח לעצה והכוונה.

הי, אענה לך בקצרה. אם כל האינטואיציה האימהית שלך אומרת לך שהגן השני איכותי יותר מבחינה הטיפול שבנך יקבל - אז שווה לעבור תהליך הסתגלות ביחד איתו מחדש. בברכה, ירדן

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים