בת 4 עצבנית וכועסת כל הזמן

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

20/09/2023 | 23:42 | מאת: אמא

שלום, בתי בת 4 (בת יחידה) נבונה מאוד, וורבלית, חברותית, שמחה.. לאחרונה אני מרגישה שינוי גדול בהתנהגות שלה וזה מאוד מדאיג אותי! היא עברה לגן חדש עכשיו שבו יש עוד 3 חברות מהגן הקודם שאחת מהן היא חברה מאוד טובה שלה.. ההסתגלות עברה יחסית בסדרת והגננות מספרות שהיא משתתפת וחברותית.. היו 2 לילות בתקופת ההסתגלות בהם היו לה ביעותי לילה (מתארת לעצמי שזה זה לפי מה שקראתי). היא כמעט כל לילה עוברת אלינו למיטה, ישנה ובאמצע הלילה מתעוררת ממש עם התקפי זעם.. היא נתקעת על דברים ולא מצליחה לשחרר אותם לא משנה מה! למשל: משתוללת וצורחת שאנחנו נוגעים בכרית שלה ולא נותנים לה מקום, שהשמיכה נוגעת בה ולא משנה כמה אנחנו מדברים איתה יפה ומסבירים היא לא נרגעת.. נאלצים להזיז את השמיכה וזה לא עוזר.. רק אם אנחנו מורידים את השמיכה מהמיטה היא נרגעת מהצרחות. זה צרחות ממש חזקות ועצבנות שאני לא מכירה בה.. וגם יש עניין חדש עם הבגדים.. היא מתווכחת ומתנגדת למה שאנחנו רוצים להלביש לה וגם כשהיא מחליטה בסוף מה ללבוש יש לה על מה להתלונן.. מציק לה המכנס / לא רואים את הפופיק מספיק / לא יפה / לא נוח! והכל מתנהל בצעקות ובכי עם דמעות.. רוב הזמן רוצה להיות בתחתונים כי ככה הכי נוח לה.. גם עם הנעליים היא מוכנה לשים רק זוג אחד ומתעצבנת אם הסקוץ׳ לא סגור בדיוק כמו שהיא אוהבת.. מרגיש לי שהיא כל הזמן עצבנית, נסערת, לחוצה ולא רגועה ולא ברור לי מה מפריע לה.. האם זה קשור לגיל? ויסות? פינוק? משהו אחר? אנחנו ממש מתוסכלים! מה את מציעה לנו לעשות?

שלום לך, לתחושתי משהו בגן החדש כנראה קשה לה, הייתי מציעה לכם לשתף את הצוות בתופעות החדשות ולהביע חשש שמא בגן קורים דברים שמלבים את זה למשל שתלטנות מצד ילדים אולי ביריונות, אולי הילדה זקוקה ליחס יותר מכיל ואישי, אולי היא מרגישה קצת שקופה בגן החדש...חשוב להיות בקשר עם הצוותים על מנת שידעו שאתם ההורים ערים לשינויים אצל ביתכם ובהחלט ערניים לכך שיתכן שיש לזה קשר למתרחש בגן. מעבר לכך, אני שומעת אותך בתהיות לגבי ההורות שלכם, בחוסר ודאות לגבי הגורמים להתנהגויות שלה ואולי בסימני שאלה בנוגע לאיך אתם צריכים להיות איתה. אני ממליצה בחום על פגישות הדרכה הורית עם מטפל מוסמך. בברכה, ירדן

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים