ילד בן 10 ביקורתי ושלילי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

18/09/2023 | 10:49 | מאת: לילי

שלום, לבן זוגי יש ילד בן 10 שמגיע אלינו פעמיים-שלוש בשבוע. סך הכל נעים יחד ואנחנו מסתדרים טוב, מדברים וצוחקים. במקביל, הילד מאוד ביקורתי, שלילי ווכחן. לא רוצה ללכת לחוג, לא רוצה ללכת לבריכה, כמעט על כל דבר אומר "לא". מעביר הרבה ביקורת "לא טעים לי", "למה זה כזה חמוץ", "למה חנינו ככ רחוק", "אם לא הולכים לחוף x אני לא רוצה ללכת". כשמשיבים לו השיחה הופכת לויכוח ארוך שלא נגמר. הרבה פעמים תוך כדי פעילות רואים עליו שהוא עושה כיף חיים, אבל אם שואלים אותו אחרי אם נהנה, הוא עושה פרצוף ואומר שלא ממש ומונה את כל הדברים שלא מצאו חן בעיניו. אני מנסה להבין מה עומד מאחורי ההתנהגות הזאת ואיך כדאי להתמודד איתה. תודה!

הי לילי, אני מקווה שגם הוריו מנסים להבין את פשר המסרים שהוא מתאמץ מאוד להעביר בשפת הילדים...העניין הוא שלשפה הזו יש גישה רק להוריו...בחזקתם המילון המיוחד. הם אמורים לפענח את מה שהוא מנסה לומר ולתת לזה מענה ויחס. את בתור בת הזוג יכולה רק להיות שם סלבנית ומכילה ולהבין שהשפה הזו לא מיועדת כלל אלייך אלא להוריו. למרות שאת בת הזוג - זה לא באמת קשור אלייך ואין לך מה לעשות בנידון. אבל אם תישארי ניטראלית וסבלנית כלפיו - אני מבטיחה לך שהוא יעריך את זה מאוד וזה בעצם כל מה שאת צריכה לעשות. מקווה שהוריו יתאמצו וירימו את הכפפה כי נשמע שהילד חווה לפחות מידה של מצוקה רגשית. בברכה, ירדן

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים