שאלה לגבי תינוק בן שנה וחודשיים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

13/09/2023 | 22:49 | מאת: אישה

שלום בני בן שנה וחודשיים בדיקת שמיעה תקינה אינו מדבר ברור. בין המילים שהוא אומר למשל אדה/ אתתה לכולנו ואף לחלק מאנשים שאינו מכיר יודע להבחין שאני אמא שלו וגם לגבי אביו וגם לגבי סבים וסבתות שלו כמו כן, אינו מבטא לדוגמא את האות מ ובנוסף האות ב משתמש במחוות כגון תן קח, הצבעות על דברים (מצביע גם סתם לפעמים), כפיים, עדיין זוחל והולך בעזרת חפצים לא תמיד מגיב לשמו יוצר קשר עין יפה עם כולם. לעיתים לא מביט על משחקים אלא רק כשמרוכז שם יד אחת על הראש לפי השיר ידיים על הראש לא בא אלינו בזחילה כשקוראים לו אלא מסתכל ומסמן עם היד בוא כחיקוי וכששוכב או כשהוא על הידיים הוא מושיט ידיים אשמח לדעת האם זה תקין או לא? תודה מראש

שלום לך, אני מציעה לך לגשת לטיפת חלב או לרופא המשפחה שלכם ביחד עם בנך ולהביא בפניו את שאלותייך החשובות. אני מנחשת שמדובר בילד הראשון שלך, אז קיימת חוסר מודעות גדולה. זה טבעי מאוד שלא תדעי ולא תביני אבל חשוב שתקבלי תשובות לשאלות שלך אחרת את עלולה להישאר בחרדה ולהקרין אותה לילדך. כל טוב, ירדן

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים