חזרה למוצץ לאחר גמילה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

10/09/2023 | 20:03 | מאת: חלי

שלום בתי בת החמש וחודשיים מגמלה ממוצץ בצורה מיטבית בגיל ארבע בדיוק.. אך מאז הזכירה את רצונה בו לא מעט פעמים. אנו חוויום איתה קשים בחודשיים האחרונים התנהגותיים , פחדים בלילות… נכנסה לגן חובה השנה . בגן הכל מושלם הילדה מלאך בבית מגיעה התפרקות גדולה היא רוצה את המוצץ וסבתא שלה נתנה לה היום היא מאוד שמחה ואמרה שזה יעזור לה לישון אני מרגישה שהיא צריכה את זה אך חוששת מהשלכות של מוצץ בגיל כזה מה דעתך?

הי חלי, ביתך בתקופה שחווה חרדה מוגברת. מה שחשוב לעשות הוא להבין את מקורות החרדה, לבחון כיצד ניתן להקל עליה (אולי בכל זאת משהו בגן, בבית, שינוי שמתרחש ואולי פשוט שינוי התפתחותי). מה שיכול להקל עליה הוא הגברת נוכחות פיזית ורגשית שלכם ההורים. פיזית אומר פשוט לדאוג להיות יותר איתה ורגשית אומר למשל התייחסות רבה יותר לרגשותיה, עיבוד שלהם (להתייחס, לשאול, להבין, לצייר את הרגשות, לשחק את הרגשות באמצעות משחקי בובות למשל ובאמת להיות שם עבורה מוכנים להרגיע ולהבין). אין שום סיבה להחזיר לה את המוצץ ממנו נגמלה בהצלחה, אלא כאמור צריך למצוא דרכים אחרות להרגיע אותה ולעזור לה להרגיש בטוחה יותר. בברכה, ירדן

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים