פעוטה בת 2.5 חרדתית לא חברותית

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

05/09/2023 | 23:40 | מאת: לילך

הי רציתי לשאול לגבי פעוטה בת 2.5 ,לא נמצאת במסגרת שוהה עם האם ועם אחותה הקטנה בת החצי שנה-נממגיל 5 חודשים חרדת זרים מובהקת רתיעה ופחד היסטרי מזר שזה אומר צרחות בהלה ומצוקה קשה בהמשך רתיעה מקרבה פיזית לילדים אחרים היצמדות אל האם ואחיזה פיזית חזקה באם בסיטואציות המפחידות אותה חוששץ מאוד מדברים לא מוכרים וסיטואציות בלתי מוכרות וצפויות הכנה לפני כל מצב חדש עוזרת אם כי מעט ועדיין ניכרת חרדה חוסר חברותיות וחוסר רצון ועניין לשחק עם קבוצת השווים בגילה כאשר מקרבת אליה ילד או ילדה שהם בערך בגילה זה צרחות היסטריות כאשר עולה למתקן בגינה ועליו נמצא ילד היא נכנסת ללחץ ויורדת מהמתקן ובורחת אוהבת מאוד לשחק עם אמא אבא ואחותה לוקחת זמן להתרגל ולהסתגל לסיטאוציות חדשות ולהיפתח מאוד ביישנית שפונים אליה מתביישת ונאחזת בחוזקה באמא הילדה מבחינת התפתחות השיגה כל אבני הדרך המצופים מוטרית תקינה מדברת שוטף משפטים שלמים לעיתים משתמשת בהתנהגות שלילית לקבל תשומת לב ויחס ניסיון לגמול מטיטול ללא שיתוף פעולה מצידה ווללא רצון להיגמל מטיטול והמוצץ לאיזה אישה מקצוע עלי לפנות כדי להתיעץ בנושא

05/09/2023 | 23:42 | מאת: לילך

מציינת בנוסף לקחתי את הילדה לקלינאית תקשורת שאמרה שאין צורך בטיפול כל שהוא בפן הזה הכל בסדר

את האמא?

10/09/2023 | 14:38 | מאת: לילך

כן

הי לילך, אני פשוט אענה לשאלה שלך - לאיזה איש מקצוע עלייך לפנות. אז אני מציעה לך לגשת בעצמך לפסיכולוג קליני/ת שמתמחה בין היתר בהדרכה הורית, שיעזור לך להבין איזה סוג של נוכחות הורית מצידך תיטיב עם חרדת הזרים של ביתך. בהצלחה, ירדן

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים