פעוט שלא יודע לעשות קקי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

05/09/2023 | 13:52 | מאת: רותם

שלום. נראה שבני בן ה2.6 לא יודע לעשות קקי.אסביר: כמה חודשים שהוא "מלכלך" את החיתול בהכתמות או בכדורי קקי קטנטנים. זה יכול לקרות גם 8 פעמים ביום. הוא מצידו מתנגד לכל החלפת טיטול כולל בעיתות, מכות להורים וצרחות. היינו אצל רופאת הילדים וביצעו צילום בטן ( שהייתה נפוחה) ואכן גילו מעי מלא צואה. עשינו טיפול בנורמלקס והמעי התרוקן. אך כשהתחלנו להוריד מינון ולאחר מכן הפסקנו- המצב חזר לקדמותו הוא יכול להסתובב עם חיתול עם קקי ופשוט חא לדעת שזה מה שהיא עשה. שואלים אותו אם עשה קקי ואומר שלא. אנחנו לא רואים אותו מתחבא/ מתאמץ או עושה כל פעולה אחרת שקשורה לקקי. אנחנו לא בתהליך גמילה אם כי הוא מכיר את כל הספרים, מתעניין בחברים שעושים בסיר ויודע שעשיית צרכים היא סימן לכך שהוא בריא.

הי רותם, הסיטואציה נשמעת לי מעט מורכבת מידי לניתוח מכאן...נשמע שיש דינמיקה לא ברורה סביב הקקי וזה מצריך חשיבה מיוחדת לצורך הבנה וכן ניסוי וטעיה. מציעה להתייעץ עם פסיכולוגים המתמחים בתחום, אולי פסיכולוג התפתחותי. ירדן

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים