ילד בן 6 ממורמר ומתוסכל כל הזמן

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

28/08/2023 | 23:37 | מאת: אבי

בני בן ה-6 ילד חכם מאוד מבחינה לימודית, חברותי. אך מאוד תחרותי וחסר שקט, כועס ללא הרף, נוקשה עם נטיה למרמור מתמשך שלא מצליח ״להשתחרר״ ממנו. שעות רבות הוא עצוב וכעוס, ומתלונן על קיפוח. אנחנו הורים שמשתדלים להיות רגועים ושמחים בדרך כלל, ויש לנו ילד נוסף שהוא רגוע ושליו, מאוד זורם ושמח. ככל שהתעמקנו לא הצלחנו להבין את הסיבות לכך ואיך ניתן ״לשחרר״ אותו. הלכנו לייעוץ הורים, ניסינו גישה של הגברת משמעת, ניסינו גישה של הדגשת החיובי, וגישות אחרות. ההשפעה עליו הייתה מינורית. נציין שמהרושם שלנו (לא אובחן) נראה שיש לו הפרעה בויסות חושי (חש כאב ממגע קל, מפריע לו התג בחולצה, נגעל ללבוש גרביים וכדומה) אולי זה קשור? מה עוד יכול להיות?

הי אבי, אתחיל מהסוף - יתכן מאוד שלילדכם סף רגישות נמוך לכן כדאי ללכת לאבחון אצל מרפאה בעיסוק לצורך אבחון/טיפול. אני שומעת שניסיתם "שיטות שונות" בעקבות ההדרכה ההורית שקיבלתם. אז בהדרכה הורית טובה יש מקום להתעמק בהבנת הצרכים ולפעמים הגורמים לאי השקט או לכל עניין שלא יהיה ולשנות /להתאים את הנוכחות ההורים כך שתיתן מענה לצורך. ממה שכתבת זה קצת נשמע שיריתם באפילה...אולי כדאי שתחפשו הכוונה הורית נוספת - ממליצה על פסיכולוגיה קלינית או מטפל/ת רגשי בגישה דינאמית. בהצלחה, ירדן

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים