הבן המתבגר רואה סרטים כחולים בסתר

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

26/06/2023 | 23:59 | מאת: אביטל

שלום רב אני אמא ל 6 ילדים בה והבן הבכור אוטוטו בר מצווה לומד בביס חרדי בפריז. אין לנו טלוויזיה בבית אבל מחזיקים ההורים סמרטפון ואני האמא נותנת בסופי שבוע לילדים לראות סרטים מצוירים. גיליתי שלפני שנה הבן הבכור נכנס לסרטים כחולים. הוא מצא פלאפון ישן וגלש כמה פעמים. לט הבנתי למה הילד מופנם. עד שיום אחד הוא נתן לי את הפלאפון בחזרה לבד. חיטטתי וראיתי את הזוועה. בעיצה של הרב שלי לא דיברתי איתו ישירות אבל הוא הבין שהבנתי שמשהו לא בסדר. מאז הכל הסתדר ועברו כמה חודשים טובים. מסתבר שאחותי נתנה לי מתנה לפני שבועים פלאפון משומש שלה כי שלי לא עובד טוב. אני שמה לב לפני שבוע ששוב פעם הילד מופנם ועצוב כבעבר.. לא הבנתי למה עד שגיליתי מקודם שהוא נכנס לשירותים עם הפלאפון כי ראיתי שהחביא משהו ודרשתי מיד את הפלאפון… הוא ראה שכעסתי והרגיש רע מאד. אני אבןדת עיצות מה עושים איך פונים לילד? מי יכול לעזור לי בבקשה אני ממש מרגישה רע וצריכה יעוץ. תודה רבה רבה מראש .אביטל

שלום אביטל, חשוב שכל ההורים הקוראים את תשובתי יצאו מנקודת הנחה שבשלב זה או אחר - במוקדם(!) או במאוחר, ילדים בעלי סמארטפון יגלו את האתרים הפורנוגרפיים וסביר מאוד להניח שהדבר יגרה את סקרנותם והם ימשיכו לגלוש שם. לכן לא משנה מה התרבות ממנה הנכם מגיעים, חובה עליכם להיות ערוכים לכך ולהיות מוכנים להסביר את המשמעות של סרטים פורנוגרפיים, על הסכנות, והעיוותים שבכך, על ההבדל בין זה לבין המציאות וכמובן להיות מוכנים וערוכים לקיים שיחה פתוח על מיניות כולל נכונות לענות על שאלות הקשורות בכך - ויפה שעה אחת קודם..כלומר לא להמתין זמן רב מידי מרגע מתן הסמארטפון. בנוסף אביטל, אין לך כל סיבה לכעוס על בנך או להתאכזב ממנו, מי שלא היה ערוך כאן הוא למעשה אתם ההורים אבל זה לא מאוחר לתקן. כדאי ליזום עימו שיחה פתוחה, כנה ומלמדת, שמאפשרת לו לשאול שאלות וגם לשתף בחוויה הוודאי מאוד מבלבלת עבורו ולפעמים טראומטית (לא פחות ולא יותר!) של צפייה בסרטונים הללו ללא הכנה מוקדמת. אם הנכם זקוקים ליותר הכוונה גשו לפגישה או שתיים של התיעצות עם פסיכולג.ית ילדים. בברכה, ירדן

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים