ילד בן 8 - משחק בפין -מאונן

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

03/05/2023 | 14:46 | מאת: מירי

הבן שלי ..לרוב שנכנס למיטה בלילה הוא נוגע ומשחק בפין שלן . זה מאוד מרגיע אותו הוא גם לוקח עפרונות ומשחק אותם ומדמיין בלילה שאם מישהו יבוא זה חרב שתגן עליו. הוא יכול גם לשבת מול המחשב בחדר משחקים או לקרוא ספר בסלון ולהכניס יד לתוך המכנס אפילו ליד אנשים . כמובן שליד אנשים או לידי אני מעירה לו. להוציא את היד מהמכנס. לפעמים הוא מגיע בבוקר למיטה שלי הוא עולה עליי ונצמד ומתחכך ממש בקטנה (אני כמובן רוצה להפסיק את ההתהגות הזאת . בעבר זה היה יותר קיצןני ) מה עושים? רציתי לדעת האם יש מקום לדאגה? מה לומר לו שעושה את זה ליד אנשים או לידי? והאם שעושה במיטה שלו (שלפעמים אח שלו באתו חדר) צריך להעיר לו ?

הי מירי, לתחושתי, ממה שאת מתארת, בנך מחפש דרך להרגעה עצמית, אולי לווסת את עצמו ויתכן שאתם מפספסים רמות מוגבהות של חרדה/דאגה/טירדה שהוא חווה. הייתי מציעה לכם לבחון האם קיימים בחייו גורמי לחץֹ ומתח שאינכם מודעים להם ולפעול על מנת להקל עליו. ספציפית לגבי ההתנהגויות הללו, במקביל למה שאמרתי קודם - שזה בעיני העיקר, אפשר לשוחח איתו ולומר לו שאתם חושבים שזו כנראה דרך עבורו להרגיע את המתח שהוא חווה ושהייתם רוצים לעזור לו עם זה. אפשר להציע חלופות, לחיצה על כדור מתחים, אולי יותר ספורט, תרגול נשימתי ולהזכיר לו שמגע באברים הפרטיים נכון וראוי שיעשה רק במצב פרטי. כמו כן נכון לשים גבול אמפטי אך ברור כאשר מדובר בגופך שלך למשל "בוא אני אתן לך חיבוק, אני מאוד אשמח אבל כזה שמתאים לאמא ובן ולא כזה שמתאים לבני זוג" . כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים