ילד בן 7 שלדבריו מרגיש מודאג

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

07/04/2023 | 01:05 | מאת: לי

שלום.התייעצתי איתך בפורום לפני כשבוע על מה שנראה לנו כחרדה אצל בנינו בן ה7 מסיטואציות "רגילות" שמפרש אותן כמדאיגות. זה החל מחשש משוטרים (ראה בחדשות את אחת ההפגנות), ועכשיו זה השתנה. הוא מתאר מספר פעמים ביום שהוא מרגיש מודאג או לחוץ. אפשר לראות זאת לפי שפת הגוף שלו שמתכווצת, הבעת הפנים המודאגת. הקול שלו משתנה והו מדבר חלש. אנחנו מכילים ומעודדים, לפי המלצות שקיבלנו. אבל קשה לי לחשוב שהוא מתמודד לא מעט במהלך היום עם מה שנראה לי גלים של חרדה(?) בעוצמות שונות. כמו כן, מרבה לשאול האם מי שבטלוויזיה יכול לראות אותו גם וכו וכו ולעיתים גם שם מתחילות התחושות הנל(כשצופה בספורט או ערוץ הילדים). בין לבין מתפקד רגיל ושמח. נפגש עם חברים, אנחנו בחול והטיסה עברה בטוב. כולל נסיעות במטרו הומה אדם. ויחד עם זאת, גם פה, מגיע כל כמה שעות השיתוף שמתחיל ב"אמא אני מודאג" ולזה נלוות כל התופעות הפיזיות שתארתי. האם לדעתך המקצועית,צריך להתחיל ברור מעמיק יותר?האם פסיכולוג או פסיכיאטר? קשה מאוד למצוא אנשי מקצוע מהתחומים הנל שעובדים עם ילד צעיר בכיתה א. תודה רבה.

הי לי, זה בהחלט נשמע כמו נטייה לחרדות וכדאי לטפל בזה. פסיכולוגים קליניים או מטפלים רגשיים מוסמכים בהחלט עובדים עם ילדים בכיתה א'. עם זאת חלופה טובה יכולה להיות הדרכת הורים אינטנסיבית עבורכם שתעזור לכם לסייע לבנכם. אין צורך בפסיכיאטר בשלב זה. פסיכולג קליני או מטפל רגשי מוסמך (בדכ עוס קליני, מטפל באמנות MA). בברכה, כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים