התמודדות עם בכי, ילד בן 10

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

05/04/2023 | 21:52 | מאת: דיאנה

שלום ירדן, מקווה ששלומך טוב. בני בן 10 עוד מעט.. היום הוא הניח לי שני פתקים על השולחן ובהם הוא כתב על ההתמודדות שלו עם המחשבות העצובות שצפות בו. לדוגמה, הוא תיאר מדוע הוא בוכה כאשר אח שלו לוקח לו את הכדור, והוא כתב שהבכי שלו הוא לא כתוצאה מההתנהגות של אח שלו אלא בגלל שהוא חושב על אנשים עניים או על סיטואציות עצובות.. הוא כתב שהוא מפחד שהסבא וסבתא שלו ילכו לעולמם ושהוא לא יראה אותם יותר ושהמחשבה הזו צפה לו במהלך היום והדרך שלו להביע את הרגש זה דרך בכי בסיטואציות יומיומיות.. כאשר קראתי את מה שכתב הרגשתי מועקה ולא ידעתי כיצד אוכל לעזור לו ואיך אוכל לגשת אליו על מנת להקל ולכווין את מחשבותיו.. ובנוסף הוא כתב שהוא מדמיין איך שהעתיד שלו יראה והוא מרגיש בודד ועצוב.. אודה לעזרתך.

הי דיאנה, מובטחת הקלה מידית אם תקפידי לשוחח איתו ברמה היומית ולעומק על מחשבותיו ורגשותיו. בשיחה חשוב להקשיב, להתעניין, להכיל לתמוך ולהיות איתו. את לא צריכה לכוון אותו לשום כיוון מיוחד אלא בעיקר להביע הבנה ואמפטיה, תמיכה ולאשרר שאת שם עבורו. יחד עם זאת להכיל כזה סוג של רגש מילדינו הוא בהחלט מאתגר, יתכן שבנך יוכל להפיק תועלת רבה מטיפול כשאתם ההורים נמצאים בהדרכה הורית לפחות אחת לחודש. כל טוב, כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים