תמונה משפחתית

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

05/02/2009 | 14:24 | מאת: אור

שלום רב, לביתי ימלאו באפריל הקרוב חמש שנים. אנו, הוריה, גרושים והיא מתעסקת בזה הרבה, שואלת שאלות לעיתים ונראה כי זה מעסיק אותה מן הסתם, על אף שהתגרשנו כשהייתה תנוקת. ביקשו מהגן שנשלח תמונה משפחתית לךכבוד יום המשפחה. לפני כשנה הרגשתי צורך לשלוח תמונה נפרדת שלה עם שני ההורים, כלומר שתי תמונות. מה כדאי?

05/02/2009 | 23:18 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום אור, העיסוק שלה בגירושים שלכם הוא טבעי ומובן, והוא ילבש ויפשוט צורה עוד ועוד לאורך השנים. השאלה שלך מורכבת, ואין לה תשובה נכונה אחת. יש משפחות גרושות, בהן ההורים נשארים חברים טובים, והנוכחות המשותפת שלהם בחיי הילד אינה יוצאת דופן. במקרים אחרים, בהם היחסים בין ההורים מרוחקים, קרירים, או חלילה לוחמניים, תמונה משותפת עלולה לייצר בלבול גדול, ולעודד משאלות לא ריאליות של איחוד (הקיימות בכל מקרה). במצב כזה, עדיף לשדר מסר ברור של "משפחה אחרת", המורכבת משני בתים חמים ואוהבים, ללא צורך להתבייש או להסתיר עובדה זו. ועוד משהו קטן, אפשר לפעמים להזכיר לגננת את הסטטוס המשפחתי המיוחד, לבקש ממנה להיות מעט יצירתית, ולוותר על פרוייקטים העלולים להחריף את תחושת החריגות של הילדים. יום המשפחה בהחלט מציב אתגר אמיתי מהבחינה הזו, אך אין לי ספק שאפשר... בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים