זה די פגע בי.

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

17/02/2023 | 08:22 | מאת: דנה

שלום! שבוע שעבר מתי שעשינו לחברה שלי יום הולדת,הילד הזה בר וחיבק אותה והביא לה שוקולד.ומתי שלי עשו , הוא עמד שם ואמר: "שהילד השני לא יגיע בגלל שהוא דביל " ואז הוא הגיע בירך אותי ,והילד הראשון תמיד אמר אנחנו צריכים ללכת לתפילה אבל נחזור ,שהם חזרו הוא לחש לו בוא נילך ", והסתכלו אחד על השני וצחקו ,שחברה שלי שאלה למה הם צוחקים הם אמרו שפשוט מתסכלים אחד על השני ,והם באו בשביל לכבד ולאכול"... אבל הילד הזה מתעלם ממני,איתן הוא מדבר,צוחק מעשן (אני לא מעשנת) מתי שביקשתי עזרה הוא עזר,ואמר שאני ילדה נורמלית,וטובה , אז מה זה היה? למה הוא מתנהג איתי שונה , מתעלם,אז למה הוא בא בכלל?והחברה האחרת אמרה שהוא דביל ולא אמר כלום את חושבת שיש פה משהו מוזר?

הי דנה, אני מבינה שכל דבר שקורה בסביבתך גורם לך להרגיש אי נוחות - שאולי אותך לא רוצים כמו אחרים, אולי צוחקים עלייך, אולי מתענינים באחרות יותר...נשמע מטריד כל הזמן ולא קל... אני מציעה לך להתמקד בעצמך. במה את רוצה...מה את צריכה...ובדרכים לנסות להשיג לזה מענה. את שואלת אותי אם איך שהתנהג זה מוזר? התשובה היא לא. כל אחד מתנהג לפי רצונו ומה שחשוב הוא שגם את תנסי להרגיש יתר חופשייה ובטוחה להתנהג לפי רצונך גם. בהצלחה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים