נער ישן ולא מגיע לבית ספר

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

06/02/2023 | 07:59 | מאת: נטלי

הבן שלי בן 16 לא מגיע לבית ספר רוב הזמן ובמקום זה ישן. הוא נשאר ער בלילה על מחשב. לעיתים רחוקות קם מוקדם ומתאמץ ללכת או קם מאוחר והולך ישר למבחן. ניסינו לערב את היועצת בית ספר לפני שנה ששלחה אותנו ההורים להדרכת הורים. היעוץ היה לתת לו אחריות גם אם זה יפגע בלימודים. ניסינו להעיר אותו בכוח, ניסינו לא להעיר אותו בכלל, מדברים איתו המון גם אנחנו ההורים וגם שני האחים, מקשיב מבטיח שמחר יקום ושנעיר אותו אבל בפועל זה לא קורה. בבית ספר חוץ מלרשום לו חיסורים לא קורה כלום. הוא היה תלמיד מצטיין בכיתה ולאט לאט רואים שהמצב מידרדר. אני רוצה להוסיף כשהוא ער הוא ילד מקסים, חכם, עוזר בבית. הוא גם כמעט ולא פוגש חברים, לא הלך אפילו לטיול שנתי או לפעילויות השונות בבית ספר. אני מאוד חוששת מהמצב, כל המשפחה ממשיכה את הסדר יום הרגיל הולכים לעבודה וכו' ואני יודעת שהוא ישן עד שעות אחר הצהרים ערב . כשמנסים להעיר אותו בבוקר ומתעקשים איתו זה מגיע מהר מאוד לצעקות ממנו , טריקת דלת "לעזוב אותו" . המצב הזה קרה מאז החזרה לבית ספר מהקורונה ומידרדר כבר שנה וחצי. אם בהתחלה היו איחורים, היום זה כבר שבוע או שבועיים ברצף בלי ללכת לבית ספר. מה ניתן לעשות חוץ מלקבל יעוץ הורי ? האם יש דרך לשכנע אותו לקבל עזרה ? או האם צריך לתת למצב להמשיך ו"לתת לו לקחת אחריות" תודה מראש אמא מודאגת מאוד.

הי נטלי, את שואלת מה ניתן לעשות "חוץ מלקבל יעוץ הורי"? ביעוץ ההורי יאמרו לך כיצד לנהוג...כמובן שמכאן לא אוכל לייעץ לך שום דבר כי זה נשמע שאתם ההורים בעצמכם זקוקים לתמיכה כדי להיותמסוגלים לתמוך בו בחייו. אני מציעה לך לפנות לקבלת עזרה מאיש מקצוע שעוסק בתחום "שיקום הסמכות ההורית". מטפל בשם חיים עומר עוסק בכך ואף מנהל יחידה שמתמחה בנושא. בהצלחה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים