נשיכה של ילד בן שנה ו7

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

05/02/2023 | 20:04 | מאת: הילה

בני בן שנה ו7 חודשים נשך ילד לאחר שהוא התיישב עליו. חשוב לי לציין כי בבוקר של הנשיכה נפל בבית וקיבל מכה חזקה במצח ולכן הגענו באיחור למעון ולא כמו בכל יום (בדרך כלל מגיע מוקדם לגן שאין הרבה ילדים והיום הגיע אחרי שכל הילדים כבר היו בגן והם בדיוק התישבו למפגש). זו הפעם הראשונה שהוא נושך בגן ומתנהג בצורה אלימה כלפי ילדים אחרים. מה יכולה להיות הסיבה להתנהגות שלו ואיך ניתן לטפל בזה תודה

הי הילה, נשמע שבנך התחיל את הבוקר עקום...וכמו כולם, כשמתחיל כך הבוקר יש הרבה פחות סבלנות ומשאבים פנימיים להתמודד בצורה אופטימאלית עם אתגרי החיים. לכולנו, לא רק לילדים. בנך כנראה היה מתוסכל, כאוב, ושוב הכאיבו לו בגן - ובהעדר יכולת ורבאלית משוכללת בגיל כ"כ צעיר - נשך. זה פשוט ביטוי לתסכול. אם זה באמת אירוע כ"כ חד פעמי, אז אין באמת שום צורך לפעול בדרך מיוחדת חוץ מאשר להבין אותו ולתת לו מילים למה שקרה (בגדול לומר לו את כל מה שכתבתי כאן בשפה שמתאימה לרמת הבנתו). בברכה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים