הילד שלי בוכה בצד מבלי שמישהו יראה אותו

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

29/01/2023 | 19:59 | מאת: אנונימי

הבן שלי בן 5. הוא ילד חייכן, מצחיק ועם חיוך תמידי. כאשר הוא נפגע ממשהו הוא נוטה לבכות בצד מבלי שיראו אותו , משתלט על הבכי לבד ומשדר אחר כך שהכל תקין. אנחנו מאוד מעודדים אותו לדבר על הרגשות שלו ושזה בסדר גמור לבכות ולהראות את זה גם. מאוד מדאיג אותנו האם יש הסבר לתופעה?

שלום, זו לא תופעה :) זה הילד שלכם והאופן בו הוא מתמודד כרגע עם רגשות קשים. לכל אחד מאיתנו סגנון ודרך אופיניים, וזו דרכו כרגע ,בכל אופן. מה שחשוב הוא שאתם ההורים תהיו זמינים עבורו לשיתוף ברגשותיו - מה הוא עושה עם שאר העולם בחוץ כרגע זה פחות משנה האמינו או לא. ברגע שהוא יוכל להפנים זוג הורים קרובים, קשובים, אוהבים, מכילים, אמפטיים - הוא יוכל להתנהג באותו האופן בעתיד גם עם הזולת. בנוסף יתכן שילדכם חסין ומצליח להתמודד לבד..האם הוא מחכה לחזור הביתה ולשתף אתכם? אם כן, אז הוא בעצם -בוחר - למי לספר ולמי לא. בכל מקרה כך או כך, לא הייתי דואגת אלא מתמקדת בלהמשיך להיות עבורו כורים זמינים, נוכחים ונגישים. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים