ילדה שלא מוכנה שנזרוק אשפה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

29/01/2023 | 12:18 | מאת: אלינור

שלום בשבועיים האחרונים הבת שלי אוספת כל נייר או דבר אחר מהרצפה ולא מסכימה שנזרוק את האשפה . היא בכיתה ג' וזה כבר שבועיים ככה היום המורה עידכנה שזה קורה גם בכיתה והיא אוספת כל נייר שנופל לילדים ולא מסכימה שיזרקו את הזבל של הכיתה לפני שבועיים היא הייתה בבית שהמנקה שלנו הייתה אצלנו וראתה שהמנקה זרקה לפח הרבה יצירות שלה. מה ניתן לעשות?

הי אלינור, הגישה שלי בהורות היא להתבונן על כל "סימפטןם" או התנהגות "מוזרה" לכאורה כאל תקשורת עמוקה. אני חושבת שבשאלתך כפי שניסחת אותה, את כבר מנסה להבין - מה קורה פה, מה קורה לילדה שלי. את מקשרת את זה לזה שהיא ראתה את המנקה זורקת לה דברים... ברובד העמוק אני חושבת שביתך מתקשרת לך שהיא מרגישה שהדברים שיקרים לה אינם בעלי ערך לסביבה ושהיא צריכה להיות זו שלוקחת על העניין פיקוד. מה שנכון לעשות הוא לעזור לה להרגיש שאתם ההורים תחזרו לקחת על כך "פיקוד" כי אתם האחראים גם על הבית וכרגע עדיין גם על נפשה. ברמה המעשית - דברו איתה על התחושה העמוקה שהיא מרגישה שהדברים החשובים לה לא בטוחים, לא שמורים, שאולי כשלתם בכך שלא הסברתם למנקה מה מותר ומה אסור לזרוק, שאתם מוכנים לעשות מאמץ מחודש לשמור לה עליהם - אולי תלכו יחד לקנות כוננית חדשה ליצירות שלה אולי מחברת שמרדפים או כל דבר כזה. הקפידו לשוחח עימה על יומה ועל רגשותיה ולהעביר לה מסר שכל דבר שהיא מספרת לכם נשמר אצלכם בלב ובמיינד והקפידו לעשות פולו אפ על כל אותם תכנים גם בימים אחרי..כך היא תוכל להרגיש שהיא וכל עולמה יקרים לכם ונשמרים כל הזמן בתוככם. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים