עזרתך כיצד לנהוג עם בני

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

27/01/2023 | 21:13 | מאת: ליאת

שלום, עברתי לאורך השנים חוויות רבות וקשות עימן התמודדתי. אני אמא גרושה לארבעה ילדים כיום, לאחר שאיבדתי את ביתי האמצעית (חלתה בשיתוק מוחין) בהיותה כבת 21 לפני מספר שנים. יש לי שני ילדים נשואים ושני ילדים קטנים. בני ובתי בני 10 ו- 11 טופלו במשך שלוש שנים על ידי עוסית לפגיעות מיניות (שניהם חוו פגיעה מינית מתמשכת על ידי קטין בן משפחה). אירוע הפגיעה יצר קרע ביני לבין אמי ואחותי, משום שבחרו לקחת צד באירוע, לטובת הפוגע הקטין. במסגרת הטיפול קיבלנו גם הדרכות הורים וטיפול משפחתי. אני חליתי לפני מספר שנים בסרטן שד והחלמתי. לאחר הטיפול בטראומה המינית של בני, הוא קיבל טיפול באומנות במשך תשעה חודשים לעיבוד המבנה המשפחתי ותכנים פנימיים נוספים. אנחנו גרים במתחם של דירת שתי קומות. בקומה הראשונה גרה ביתי הנשואה, בעלה ושני ילדיה הקטנים. בקומה שנייה אני ושני ילדיי בני 10, 11. ובדירת סטודיו בתוך המתחם גר הגרוש שלי, האב של ילדיי. ברצוני למקד את הקושי שלי מול בני בן 11. אני עובדת שעות רבות מחוץ לבית, כשרוב הזמן הוא בבית עם אחותו הנשואה וילדיה (שומר עליהם, משחק איתם). נוח לי מאוד שביתי הבכורה מסייעת לי, ומטפלת ברוב הדברים הקשורים לבני כולל קשר עם בית הספר. אני מיודעת בהכל אבל בשל אילוצים נעזרת בבתי. הסברתי למטפלת באמנות שאנחנו משפחה בסגנון אחר, גרים ביחד כולם ומסתדרים יפה גם אם יש גירושים. לא מזמן יצאנו לנופש משפחתי כולם ביחד והיה מושלם. אך אומר שאני לא מרוצה מהתנהלות בני בן 11: הוא מתפזר, לא מצליח לאסוף את עצמו, מתקשה להחליט מה לעשות קודם. בבוקר הוא בכלל מתפרץ בזעם כשהוא לא מספיק כלום. השנה עבר לבית ספר אחר כיתה ו, וציוניו ירדו, לא לומד טוב, אך מבחינה חברתית משגשג ומצליח. המטפלת באמנות ציינה שהוא לא רגוע, מתחיל ומפסיק לעבוד באומנות ולא מסיים. רוצה לתפוס הכל מהכל. המטפלת ציינה שבמשך תשעה חודשים הוא לא הצליח ליצור את משפחתו בפלסטלינה כפי שבחר. את דמותו יצר פעם שנייה לאחר שלא היה מרוצה ממה שיצא. אני חושבת שיש לו בעיית קשב וריכוז. אני מוטרדץ ממנו ולא יודעת מה לעשות. עזרתך בבקשה

שלום רב, צר לי לשמוע על הטראומת הרבות השזורות בחייך וכתוצאה מכך גם בחייו של בנך. לדעתי בנך זקוק לטיפול אינטנסיבי מוגבר -פעמיים בשבוע ואת להדרכת הורים/טיפול לפחות פעמיים בחודש ואפילו רצוי כל שבוע. זאת כדי שגם הוא וגם את תוכלו לקבל מענה אמיתי לצרכים הבוערים שלכם. לצערי מכאן לא אוכל אפילו לגרד את קצה הקרחון. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים