בת 7 משחקת עם הריסים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

24/01/2023 | 18:29 | מאת: שרונה

שלום רב. בתי בת ה7 נוגעת באיזור הריסים המון ולעתים אף תולשת ריס. אני לא יודעת איך לעזור לה. כשאומרים לה להפסיק היא מפסיקה לרגע וחוזרת להתעסק עם האזור. תודה מראש

הי שרונה, לתחושתי התנהגות זו מטרתה הפחתת חרדה ומתח (קיראי על "טריכוטילומניה", קיים מידע רב). מציעה לכם לא להעיר לה על העניין עצמו כי זה לא יעזור אלא במקום להתמקד במוקדי החרדה והמתח בחייה ולבחון כיצד ניתן להפחיתם וכיצד אפשר לתמוך בה טוב יותר בחייה. אם זה לא עוזר תוכלו להתייעץ עם איש מקצוע. בברכה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים