ילד בן 7 בוגר אבל מתנהג בתינוקיות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

16/01/2023 | 14:45 | מאת: יוסף

בני בן 7 והוא דווקא ילד דיי בוגר, ואמנם קורה ממש הרבה שהוא מדבר כמו תינוק ומתנהג בתינוקיות, נמרח עלינו ועל הרצפה וכו' מה אפשר לעשות כדי לבגר אותו

שלום יוסף, מה שאפשר לעשות כדי לבגר אותו הוא לתת לו להיות תינוקי ולהתייחס אליו כאל תינוק. היפתעתי? ובכן, כשילד בן 7 מרגיש שהוא רוצה וצריך להתנהג כמו תינוק, זה בד"כ בא כדי לסמן שחלק מצרכיו אינם מצליחים להענות. אז הוא כמו "מגביר הילוך" כדי להמחיז ולהמחיש לכם בדיוק עד כמה הוא זקוק לכם - ממש כמו תינוק חסר אונים ונזקק. אני מציעה לכם לחשוב היטב אילו צרכים לא נענים ומניסיון אני יכולה לומר לך שרק הגברת הנוכחות ההורית בבית ובעיקר הנוכחות הנפשית והרגשית -היא זו שתצליח לפתור הרבה מהבעיות ולתת מענה מספק לכלל הצרכים של ילדיכם - וזה בתורו יתרום להתפתחות, לצמיחה ובעצם להתבגרות של בנכם עליה אתה מדבר. בברכה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים