אח שלי איים עליי בסכין כשהייתי בתיכון

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

11/01/2023 | 22:38 | מאת: רווית

היי, אח שלי איים עליי בסכין כשהייתי בגילאי התיכון, הוא קטן ממני באיזה 3 שנים לפחות. הוא היה כבר אחרי בר מצווה, משהו כמו 15... זוכרת את הסיטואציה מאד מפחידה, זה אח שהייתי רבה איתו המון (גם אחיות אחרות רבו איתו, הוא רב עם כולם) והוא באופן כללי מאד לא שלט בעצמו, פעם כשהייתי ממש קטנה הוא זרק עליי קופסא גדולה של משחקים על הראש. בפעם הזאת של הסכין כנראה רבנו, הוא כעס מאד והלך להביא סכין מהמטבח. זוכרת עד היום את הסכין - אלה שמשתמשים בהם לחיתוך בשר, גדולה מאד (היום אני בת 23). היינו רק שתינו לבד בבית וההורים שלי לא היו, זוכרת שגם לא הרגשתי יכולת כאילו לפנות אליהם לעזרה הייתי פשוט חסרת אונים ויש לי קצת דיסוצאיאציה על האירוע כאילו איך זה נגמר אני לא זוכרת. כן אני זוכרת שהוא היה לגמרי רציני ולא עשה את זה בצחוק או מתוך חוסר מחשבה, כאילו הוא לגמרי רצה להרוג אותי... השאלה שלי האם זה נורמלי? זה משהו שילדים רגילים עושים בגיל הזה? לאחרונה הבנתי שאחיין שלי בן 13 גם איים על אמא שלו בסכין ואמא שלי התיחסה לזה בשעשוע... מנסה להבין האם מה שחוויתי הוא דבר רגיל שקורה להרבה אנשים ואני לא צריכה לעשות מזה עניין או שמדובר בסוג של טראומה שהולכת איתי. לא זוכרת שההורים שלי דיברו איתי על זה אחרי או משהו, זה היה מושתק שנים עד כדי שכמעט חשבתי שדמיינתי. מנסה להבין גם איך הם היו אמורים להגיב? מה הורה צריך לעשות כשהילד שלו מאיים בסכין על ילד אחר מתוך מריבה? האם יש בגיל שלו משהו שמראה על חומרה יותר של המעשה והיה צריך לפנות למישהו מקצועי? אשמח לשמוע את דעתך, מעניין אותי מאד לסדר לעתמי בראש את מה שקרה. תודה מראש!

שלום לך, כפי שאת מתארת זאת - זו בהחלט חוויה טראומטית. האם את פוסט טראומטית בעקבות שזאת? את זה תצטרכי לבחון בטיפול אם תירצי. לגבי היחס הנכון להתנהגות כזו מצד הורים - קודם כל להתייחס! להתייחס לאח שכנראה פעל מתוך מצוקה וחוסר יכולת לווסת את מצוקתו וקשייו ולהתייחס לאחות שחוותה כזה אירוע אלים ומבהיל. מציעה לך בחום לגשת לטיפול ולבחון את ההשפעות השונות של אירוע כזה על חייך - כולל ההתעלמות וחוסר היחס הכללי מצד משפחתך. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים