מיניות בגיל 9 מקרה שקרה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

30/12/2022 | 06:06 | מאת: יעל

שלום,אתמול בני בן ה9 סיפר כי הוא שם לב שכשהוא רואה סרטונים עם גברים חזקים הוא מרגיש שהוא רוצה ללכת איתם מכות והפין שלו מתקשה. אמרתי ככנראה שהיה לו פיפי. הוא אמר שאכן היה אבל טוען שזה לא קשור. הבטחתי שאבדוק את העניין…בעבר שמעתי אמירה שכזו שכשבא לו להרביץ הפין שלו מתקשה. אשמח לדעתך

הי יעל, אני הייתי שמה בצד, כרגע בכל אופן, את נושא הזיקפה ומתייחסת יותר לעוררות ולהתרגשות סביב התוכן הספציפי הזה - עוצמה גברית, רצון ללכת מכות. משכך הייתי מנסה לשוחח איתו על הנושא. מה מרגש בזה? האם יודע משהו על מדוע נמשך לזה? האם הלך מכות פעם? האם עסוק בנושאים של כוח/חולשה? כיצד מרגיש בקבוצת השווים? האם מחפש ריבים? האם מרגיש שיש בתוכו אנרגיה עצורה? זעם עצור? יש הרבה הרבה על מה לדבר ולברר איתו לפני שבכלל מתייחסים לזיקפה. את מוזמנת אם תירצי לכתוב לי שוב אבל בעיקר מה שחשוב הוא שהוא ירגיש שאת מנסה להבין אותו מה שיעזור לו גם להבין את עצמו וכמובן לנרמל את חוויותיו בעולם החיצוני והפנימי. בברכה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים