מענה לשאלת אחיינים בנושא הורות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

27/12/2022 | 06:28 | מאת: מור

אני דודה פעילה ל 3 אחייינים(7/5/1). הקשר קרוב מאוד מבחינת תדירות ומבחינת שיתוף של האחיינים בדברים שהם חווים לטוב ולרע.עד היום הגדולה הביעה משאלה מול ההורים שלה ולעיתים מולי שהיא רוצה שיהיו לי ילדים וענינו שיהיה בעתיד.לפני מס' ימים שאל האחיין בן ה5 בישירות את אחי למה אני עדיין לא אמא ואחי הציע לו לשאול אותי.לאחרונה התחלתי טיפולי פוריות(יחידנית).האחיינים לא יודעים.מניחה שהשאלה של האחיין תגיע אליי בקרוב.באיזה אופן כדאי לענות?

הי מור, מכירה את חתול' הצשר מהסיפור עליסה בארץ הפלאות? כשעליסה שואלת אותו לאיזה כיוון עליה ללכת הוא ענה בחיוך - זה תלוי בלאן את רוצה להגיע... את שואלת באיזה אופן לענות - זה תלוי במה את רוצה לומר. זכותך לשתף אותם ולחשוף פרטים מחייך וזכותך גם לשמור לעצמך מה שאת רוצה לשמור. אז כיתבי לי שוב מה תשובתך וננסה להתאים אותה לשפת הילדים :) בברכה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

31/12/2022 | 15:12 | מאת: מור

תודה על המענה. המטרה היא לא לספר על טיפולי הפוריות ולא לטפח אצלם תקוות. אבל כן להביע את הרצון שאני רוצה ומקווה להיות אמא אלא שפשוט עד עכשיו לא מצאתי את האדם הנכון ואני מקווה שזה יקרה במהרה ושיהיו להם בני דודים לשחק איתם

תשובה נהדרת! את מוזמנת להגיש להם אותה ככה בדיוק. בהצלחה בכל!

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים