בעיות התנהגות ילד הורים גרושים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

18/12/2022 | 11:53 | מאת: דנה

שלום רב. אנחנו הורים גרושים. יש לנו שני ילדים. אחד בן 7 וילדה בת 8.3. הילד סובל בחודשיים האחרונים משינוי התנהגות קיצונית המתבטאת אצלי בבית. הוא מתעצבן מאוד בקלות, צועק ומתפרע בבית, משליך דברים. יש לציין שהוא ילד טוב וחכם ואין לו בעיות התנהגות בבית ספר , ההיפך, טוב לו מאוד בבית ספר. אנחנו נמצאים במשמורת משותפת שנכפתה עליי. הילדים סבלו מאלימות האבא עוד לפני ההחחטה הזו אך כיוון שהיו מאוד קטנים לא הקשיבו לדבריהם . כעת הילדים גדולים ומספרים לי על התעללות נפשית ולפעמים שימוש בכוח בלתי סביר בעיקר כלפי הבן שלי. הילד אומר לי שלא רוצה את אבא שלו שאני אתחתן כבר עם מישהו אחר שיהיה לו אבא אחר , אומר שנמאס לו מהחיים ומספר על התעללות נפשית של האבא בו ושימוש בכוח פיזי. הילדה מאשרת את דבריו. הילד נפגע מכך מאוד ונהיה אלים ועצבני אצלי בבית. אני מנסה לעזור לו, פניתי ליועצת בית ספר ולפסיכולוגית. היועצת שוחחה איתו אך הוא לא משתף אותה בבעיות אלו . אני מתוסכלת מאוד ולא יודעת מה לעשות בנדון. הילד סובל וגם אני סובלת ודואגת לו. תמיד מבקשים הוכחה או צילום של דברים גם בבית משפט אך אין לי אפשרות לעשות את זה כמובן. מה היית מציעה לעשות ולאן לפנות?

שלום רב, פני בהקדם למחלקת הרווחה בעירך, בקשי לשוחח עם עובדת סוציאלית לעניני משפחה והתיעצי עימה כיצד עלייך לפעול לאור מצב כה חמור כפי שאת מתארת. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים