עזיבת הילד לטובת הכשרה מקצועית

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

17/12/2022 | 19:45 | מאת: אור

היי:) אני אמא לילד בן 10 חודשים, אני מעוניינת לעבור הסבה מקצועית למטרת רישיון הוראה שדורשת ממני שינה מחוץ לבית במתכונת הבאה- ראשון ושני לינה, חזרה לבית בשלישי, ואז חזרה ללינה ברביעי עד חמישי. הכשרה זו תערך למשך 5 שבועות והילד יהיה כבן שנה וחצי. הילד יהיה עם בעלי ומאחר והוא סטודנט, אמא שלי תעזור בשני ורביעי, שאלו ימי הלימודים שלו. אני לא דואגת לרווחה של הילד אך אני כן חוששת לקשר שלנו, אני מאוד קשורה אליו וכך גם הוא ואני מפחדת שהוא יביע כלפיי כעס ויהיה קשור אליי פחות ובכלל שהקשר שלנו ייפגע והתקשורת ביננו תיפגע גם היא. אני מאוד רוצה ורואה את עצמי כמורה, המשך העבודה מתאים לי גם כהיותי אמא וגם מבחינה מקצועית בהקשר של הכישורים שלי ומאחר ואת ההכשרה הזו ניתן לעבור גם בשנה הבאה ובכל שנה בעצם, השאלה שלי היא האם לחכות לשנה הבאה שהוא יגדל, או שעדיף כשהוא בגיל הזה, כשנה וחצי ,או בכלל האם לוותר על כל זה כי העזיבה תשאיר צלקת שלא ניתן או שיהיה קשה לתקן? אני ממש ממש מודה לעונים!!!

הי אור, תשמעי - אם את ממש רוצה לעבור את ההכשרה השנה, התצורה שתיארת לא נשמעת לי כ"כ נוראית. עם זאת, אם לא איכפת לך לחכות שנה, אני מציעה להמתין ולהעדר מהבית באופן הזה כשהילד גדול יותר ואפשר גם להסביר לו למה זה קורה ו/או לשוחח איתו בטלפון, וידאו צ'אט וכיוב'. בהצלחה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים