ילדה בת 4 חווה שינויי התנהגות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

15/12/2022 | 16:17 | מאת: אלי

שלום, קבלתי היום טלפון מגננת הצהרון של הבת שלי, שבשבוע האחרון ההתנהגות שלה מאוד השתנתה. היא ילדה מאוד חברותית וקשובה ובשבוע האחרון היא התחברה לילדה, שהגננת טוענת שבתי ״נגררת״ אחריה. הן לא מרשות לילדים אחרים לשחק איתן בגן, משתלטות יחד על חפצים ומשחקים משותפים ולא מאפשרות משחק. כמו כן הבנתי שהיא הולכת אחריה לכל מקום כמו לשירותים, לחצר, בשטיפת ידיים וכו. את שמה של הילדה הזו לא שמעתי אף פעם, מלבד השבועיים האחרונים שהיא כל הזמן מבקשת להפגש איתה ושתבוא אלינו. ברור לי שזה משהו שהיא בוחרת ומושך אותה ולא רק נגררת, כפי שמתארת הגננת. מניחה שהיא מתארת את זה כך מכיון שמדובר מבחינתה בשינוי קיצוני מילדה משתפת וחברותית לילדה שאינה משתפת ולא משחקת עם חברים אחרים ומתנהגת אליהם לא יפה. הייתי רוצה לדבר איתה על כך, לא רק באופן חד פעמי. כיצד ניתן לגשת לנושא הזה ומה עשוי לעזור? תודה

15/12/2022 | 16:18 | מאת: אלי

אציין שבבית לא ניכר שום שינוי, היא מתנהגת כרגיל.

שלום אלי, אני מציעה לך לבדוק עם הגננת הרגילה שלה מה מצבה במשך היום ולהשוות את התיאורים. אני מניחה שזה ישפוך אור על המצב. מעבר לכך ממה שאני שומעת מדובר בדינמיקה שלעיתים מתרחשת בקרב ילדים וזה תפקיד הגננת למנוע כזה סוג של השתלטות עוינת בגן. הן לא באמת יכולות להשתלט על כל הצעצועים אם יש שם מישהו שמשגיח ומתווך ובנוסף זכותן להחליט שהן משחקות לבדן. יחד עם זאת אני בהחלט מציעה לך לשוחח עם ביתך והטיפ הכי גדול הוא לשוחח כדי להבין. לא כדי לשפוט/להציע/לנזוף או לתקן, אלא רק כדי להבין. נסה להבין מה ביתך מקבלת מהחברות הזו, מה קשה לה שם, מה נעים ומה פחות...זו תהיה נקודת התחלה טובה לפעולה בהמשך אם תחליט שהיא נדרשת. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים