קינאה של ילדה בחברתה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

27/11/2022 | 14:38 | מאת: מיכל

צהריים טובים בתי בת 11 מקנאה קינאה עזה בילדה מהכיתה שזוכה להמון תשומת לב בשל היותה יפה מאד.. מופיעה בפרסומות וכו ויחד עם זאת מאד אהובה עלמהילדים בכיתה שנלחמים על תשומת ליבה. זה ממשיך בחוגים המשותפים שתמיד מתייחסים אליה בהערצה אפילו המורים. בתי חוזרת בוכה כל פעם כשמעדיפים את הילדה על פניה... הדבר נמשך כבר שנים. כיצד אוכל להרגיע את בתי? פייר מבינה את תיסכולה. אין לה מקום...כולם " עפים" על אותה בת... אשמח להמלצות מעשיות תודה!!

הי מיכל, כמו תמיד בחיים...השאלה היא על מה הפוקוס. הרי ילדה כזו יכולה להיות קרובה או רחוקה ממנה, במציאות או בטלוויזיה, בפועל כ"כ "מושלמת" או בדימיונה...וממילא בחיים תמיד יהיו סביבנו "יותר טובים". הייתי מציעה לך לעזור לה להפנות את הפוקוס לחברות הטובות שלה וכמה טוב לה איתן, למשפחתכם החמה והאוהבת, לדברים שהיא טובה בהם - חוגים תחביבים או מקצועות, לכיף ולנועם שבטיול, כוס שוקו או חיבוק. את ביקשת המלצות פרקטיות - אז בפועל צריך אקטיבית להטות את הקשב ותשומת הלב לדברים האלה - רגע רגע, שעה שעה, בבוקר כשהיא מתעוררת ובלילה לפני שהולכים לישון. מנטרת הבוקר המשתנה שלכם יכולה להתמקד בנועם של אור השמש על הלחי או בכמה טוב שאני מרגישה טוב בגופי החזק והגמיש ובכל לילה למנות חמישה דברים שהיא שמחה בהם או ששימחו אותה באותו היום. תזכרי, מה שהופך אותנו לאנשים מאושרים הוא התחושה שאנו מועילים ומסוגלים, חשים שייכים ותורמים ושמחים בחלקנו. את כל זה צריך להתאמץ כדי ללמד את ילדינו ובראש ובראשונה לחיות בעצמנו את חיינו כך כדי להפוך למודל מופנם כזה בתוך ילדינו. מקווה שעזרתי, בברכה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים