עזרתך מול בעיות התנהגות בבית של בתי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

26/11/2022 | 09:24 | מאת: ליאורה

ילדתי בת 8, לומדת בכיתה ג מגלה לאחרונה התנהגויות של חוצפה וחוסר כבוד. היא מסוגלת לענות לי בחוצפה כשאני מעירה לה למשל, לשים את התיק שלה במקום, או כשהיא קמה בבוקר עצבנית והיא צורחת עליי. היא מתפרצת בזעם על בן זוגי שמתגורר איתנו, וגם על אחיה למחצה בן 11 . אספר כי אני גרושה מזה מספר שנים ולפני מספר חודשים נישאתי בשנית לגבר גרוש עם ילדים, אשר חיים לסרוגין אצלנו. בנישואין הראשונים סבלתי מאלימות מצד הגרוש שלי, והיו אפיזודות של אלימות לעיני ילדיי. גם אני בילדותי גדלתי בצל אלימות של אבי כלפי אמי, והיום אינני בקשר עם אבי כלל. לאורך חיי התנהלתי בהשרדות ועבדתי קשה לפרנסתי. מאז שנישאתי בשנית הורדתי מעו הילוך בפרנסה, אך עדיין אני עובדת רבות מהבית. אציין כי בתי עונה בחוצפה גם כלפי בן זוגי וכשאני מתערבת, היא כועסת עליי על כך. בבית הספר המחנכת לא מאמינה שהיא מתנהגת כך בבית, בבית הספר היא מדהימה וממושמעת. כששוחחתי על כך עם ביתי ממושכות היא אומרת שאיננה אוהבת שאני צועקת עליה. אני משתדלת לא לצעוק אך עדיין היא ממשיכה בחוצפה. מה מציעה לי?

הי ליאורה, מה שאני שומעת זה סדרה של טראומות התפתחותיות שמועברות בירושה ממך אליה וסדרה של טראומות נוספות שארעו גם בחייה הממשיים ואני מתכוונת לאלימות של אביה. נוסף על כל זה, כרגע גם ביתה השתנה - נכנס גבר חדש, ילדים חדשים...בקיצור, נראה לי שילדך מוצפת, כועסת, מוחה וכנראה מאוד פגועה ואפשר להבין גם למה...מציעה לך בחום למצוא לה טיפול פסיכולוגי ארוך טווח ואם את תוכלי להעזר בטיפול בעצמך גם זה יהיה מאוד מועיל לך כהורה אבל כמובן גם כאדם, כי גם את עברת לא מעט בחייך. ליאורה, אפשר לעצור את ההעברה הבין דורית הטראומטית אבל צריך גם לטפל בפצעים לשם כך... ברגע שביתך ואת תטופלו רגשית, תהיה גם רגיעה בבית ובעצם ביחסים בינכן. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים