קשיים ריגשיים במעבר לחטיבה ברילוקיישן

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

24/11/2022 | 00:41 | מאת: נמרוד

שלום, בני הבכור בקרוב בן 12. לפני שנה יצאנו לרילוקיישן לארה״ב. הילד מתקשה להשתלט על השפה, וכעת לפני כחודשיים עלה לחטיבת הביניים, דבר שגרר עליה חדה בדרישות הלימודיות. הוא מקבל ציונים נמוכים במבחנים ולמרות שאנחנו מעודדים אותו שמדובר בתהליך ארוך ואין כרגע חשיבות לציונים אלא רק לכך שירגיש בנוח הוא מתקשה להתמודד עם תחושת הכישלון, ומדבר על תחושת תשישות וסבל בבית הספר בגלל העומס הנפשי. כיצד אנחנו יכולים לתמוך בו? אנחנו חוששים מאד שהוא יגיע למצב של קריסה.

שלום נמרוד, מעבר חד שכזה עבור ילד בגילו עלול בקלות להפוך למשבר שקשה יהיה להתאושש ממנו. אני מציעה למצוא דרכים לתמוך בו ולחזק אותו כמו:קבוצה חברתית (אולי של ישראלים/יהודים), חוגים ופעילויות שטוב בהם, טיפול בשפה העברית (אפשר בזום) והדרכה הורית עבורכם כיצד להיות עבורו בתקופה מאתגרת זו. בהצלחה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים