מסרב לאכול בגן ובבית

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

22/11/2022 | 10:10 | מאת: חן

היי בני בן השנתיים, נכנס למעון לפני שבועיים, ונהייתה לו התנהגות אלימה, ותוקפנית, מפחית באכילה, לא אוכל בגן טוב, את ארוחת הבוקר והצהריים, לדברי הסייעת אוכל פירורים, מכינה לו בקבוקי דייסה, בבוקר לפני הגן ולא רוצה לאכול, משאיר לי בקבוק שלם מלא, ויוצא לגן,וגם לא רוצה להיפרד ממני בבוקר ממש צורח, הוא היה איתי בבית שנתיים, ואין לי ספק שזהו שלב מעבר, איך את מייעצת לי, לגרות את הילד, לאכול, כי גדל ונמצא עד השעה ארבע במעון, וחייב לאכול, על מנת לתפקד. אמא מודאגת. התנהגות נוספת ששמתי לב, שלא רוצה ללכת בכלל לגן, ואומר לי לא רוצה בגן, יש לציין שהסייעות כן תומכות ומאפשרות לו נחיתה רכה, ומרימות אותו כל בוקר, כדי שייפרש ממני לשלום.

הי, לבנך הבריא קשה להסתגל למעבר החד הזה מהחיק החם של אמא למקום ככ אחר...זה בסה"כ מעיד על כך שיצרת התקשרות טובה עם בנך והוא מסרב לוותר על כל הטוב שהיה לו בלי מאבק טוב. הוא פשוט מוחה. מה שצריך לעשות הוא לעזור לו להסתגל לגן - ובזה זה צריך להתמקד. אולי ימים יותר קצרים, לשלוח איתו חפץ מעבר, בובה אהובה וכד'. אני מבינה שאת עסוקה בעיקר בנושא האוכל, אבל אני חושבת שהדגש צריך להיות על ההסתגלות ואז הוא כנראה גם יאכל יותר טוב. בנוסף, תנסי להאכיל אותו לפני הגן ומיד אחרי הגן כך שמוקד העניין והדאגה יוכל להיות איך מקלים על ההסתגלות שלו. נסי לכנס את צוות הגן ולחשוב ביחד על העניין. זה שהן מרימות אותו קצת על הידיים בבוקר, רחוק מלהספיק. בהצלחה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים