טיול שנתי - מסרב לצאת

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

16/11/2022 | 09:23 | מאת: מיטל

היי, בני בכיתה ח, לא מעוניין לצאת לטיול שנתי של יומיים. מסרב בכל תוקף להגיד למה, פשוט עונה "לא בא לי לא יוצא וזהו. שנה הבאה אני אצא." פניתי למורה והיא דיברה איתו והמליצה לא ללחוץ , אמרה שעלו לו דמעות והיא שחררה. יש לציין ששיש לו המון חברים, אין לו שום בעיה לישון אצל חבר למשל, אין לו בעיה עם התנסויות חדשות וכו'. אני יודעת אי אפשר להכריח אבל לא יכולה לדאוג האם עלול לפגוע בו חברתית? התבגרות, פיתוח עצמאות וכו? (בפעם אחת שכן ענה לי זרק לי משהו אולי יהיה לי חם מדי אולי קר מדי אני לא יאהב את האוכל ולא היה מוכן להמשיך את השיחה) תודה רבה סליחה על האורך

הי מיטל, האם זו הפעם הראשונה שהכיתה יוצאת לטיול בן יומיים? זה נשמע לי שהוא חושש שמשהו שם לא יהיה לו נוח ולא בדיוק ברור מה זה... אני חושבת שאם היית יכולה לקבל מהמורה לוז ברור ומפורט של כל הטיול - אבל ממש מפורט כולל מקסימום פרטים (למשל איפה ישנו, כמה בחדר,האם האכסניה ממוזגת, מה סוג התפריט בחדר האוכל, מה לגבי שירותים ומקלחות וכיוב' ) יתכן והוא יוכל לקבל מענה לאיזה צורך שהוא כרגע לא חושף וחושש כנראה שלא יענה. לאחר מכן פשוט תבואי אליו עם כל הפרטים ותאמרי לו שזה לא כדי לשכנע אותו אלא רק כדי לתת לו פרטים מדויקים על הטיול. ותמשיכי משם... מעבר לכך, ממש לא נראה לי שאי יציאה חד פעמית לטיול תפגע בבנך באיזשהו אופן... בהצלחה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים