לידת אח-הרטבה בלילה ותגובות חסרות פרופורציה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

08/11/2022 | 06:48 | מאת: אמא מודאגת

שלום, לפני 3 חודשים ילדתי ילד שני, מאז הוחרפו התנהגויות של בתי בת ה5: בכי היסטרי כמעט מכל תרחיש של שריטה, נפילה של משחק, קר לה חם לה ועוד שלל תרחישים מינוריים -ממש התקפות היסטריות ולא ניתן להרגיע אותה...מגיע למצב שהיא צועקת ששונאת אותנו, לפעמים מנסה לתת מכה קטנה, משקרת המון ובאופן כללי המצב הופך להיות בלתי נסבל בבית. אנחנו מנסים לדאוג לזמן אחד על אחד איתה ,לשתף אותה בטיפול באח וכו' ואכן יש ימים שקטים ואז תמיד חוזרות התפרצויות הקיצוניות ואנחנו כב.בנוסף, חזרה להרטיב בלילה בתדירות גבוהה ( גם קודם היה בורח לה בתדירות נמוכה והגמילה שלה הייתה ממש ארוכה),

הי, יש ילדים שמגיבים בעוצמה גדולה יותר ללידת אח - מכל מיני סיבות. אני אישית הייתי מציעה לנסות להבין את הסיבות הללו ואפשר גם ביחד עם איש מקצוע, כי זה מה שיעזור לכם לתת מענה יותר מדויק לצרכים של ביתך. בגדול הקונספט של -שלישי - מאוד חשוב כאן. ב"שלישי" הכוונה מישהו שנמצא שם עבורה שהוא לא חלק מהדיאדה שלך ושל התינוק הקטן החדש כמו אבא/סבתא/דוד. בכל פעם שאת עם התינוק, הייתי ממליצה לעשות מאמץ לדאוג לכך שהיא תהיה עם מישהו נוסף שנמצא שם עבורה ומקדיש לה זמן. אבל מי שממלא את החלק הכי חשוב בקונספט הזה הוא האבא. בשלב זה האבא צריך לעשות מאמצים מיוחדים כדי לייצר בונדינג חזק ומחודש בינו לבינה כי זה בסופו של דבר מה שיעזור לה להתמודד עם האבל על אבדן מקומה הבלעדי אצלכם בעולם. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

08/11/2022 | 12:56 | מאת: אמא מודאגת

וואו תודה רבה לך על המענה המהיר ! האמת שלמזלה ולמזלי יש לה אבא מדהים...הוא איתה המון גם לפני הלידה ובפרט עכשיו,גם הבאנו בייביסיטר עוד לפני הלידה שנקשרה אליה ומשחקת איתה המון כמו "אחות גדולה" ,אמה מה הילדה מנתחת את הסיטואציה שקשה לנו לטפל ב2 עכשיו שאנחנו רוצים להיות לבד עם התינוק,כל אחד מאיתנו כל פעם בתורו שומע שאנחנו לא אוהבים אותה ...לא משנה כמה פעמים נאמר ונראה אחרת...חוששת שירד לה הביטחון .בקיצור מרגישה שאנחנו והיא צריכים הכוונה.

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים