ילדה בת שנתיים וחצי. הסתגלות למיטה חדשה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

06/11/2022 | 22:49 | מאת: יערה

שלום. יש לי אחיינית מתוקה בת 2.5. היא עברה ממיטת תינוק למיטת ילדים לפני כמה ימים. ההסתגלות מאד קשה לה- היא קוראת להורים שלה בבכי, יוצאת מהמיטה ולא מוכנה ללכת לישון. בהתחלה היא נכנסת למיטה כשהיא צוחקת ורגועה אבל אח"כ בוכה הרבה. איך אפשר לעזור לה וליצור הסתגלות קלה יותר? חשוב לציין שיומיים אחרי שהיא ישנה במיטה החדשה היא קיבלה מכה במהלך השינה שזה כנראה הגביר עוד את החרדה שלה :(

הי יערה, קודם כל חשוב לנסות לייצר עבורה סביבה נעימה ומוכרת ככל האפשר. בזה הכוונה לקשט לה את אזור המיטה (מדבקות קיר למשל), לדאוג למצעים רכים או צבעוניים ואפשר גם לעשות את זה ביחד איתה. בנוסף כדאי להעביר לשם חפצים אהובים - שמיכה מוכרת, בובות שאוהבת ואפילו בגד או שניים של אמא עם הריח של אמא/אבא. כמ וכן כדאי לשחק איתה בתוך המיטה במהלך היום או להקריא לה שם סיפורים. לעזור לה להתרגל ולחבב את המיטה גם בשעות הערות. ולבסוף הייתי ממליצה להישאר לידה בימים הראשונים עד שנרדמת ובהדרגה להפחית את זמני הליווי בהרדמה - לפי הרצון והצורך. בהצלחה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים