פחדה שהילדה עברה אונס

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

06/11/2022 | 01:09 | מאת: זוודיטו פרדה

יש לי ילדה בת שש ביום שישי לפני מסיבת יום הולדת שלה עם חברים התקלחתנו ביחד ללכת למסיבה , סיימנו להתקלח והביאתי לה מגבת ולי והתחלנו להתנגב , היא צחקה ואמרה אמא יש לך שערות בפושפוש , ואני אמרתי לה נכון גם לך יהיה שתהיה גדולה , ואז היא אמרה גם לבנים גדולים יש שערות . ואני שתקתי לרגע ולא הבנתי מאיפה זה נפל עליי , שאלתי אותה איך את יודעת ?, היא התביישה ולא רצתה לענות שאלתי שוב היא ענתה לא יודעת , ושנצה את המשפט שלה רק רצתי לשאול אם יש גם לבנים גדולים . אמרתי לה שאם יש משהו שהוא נראה לה לא במקום היא צריכה לספר לי ולא הסתיר סודות , יצאנו מהמקלחת , והמשכתי לשאול שוב היא שקע במחשבות וקראתי לה בשמה והיא חזרה לעצמה ושאלתי אותה על מה חשבת היא אמרה שהיא רק בוה בספה . אני אמא חד הורית שגרה עם הורים ויש גברים גדולים ואני כן מפחדת , הדברים האלה באים מאנשים הכי לא צפויים , ולצערי אני גם עברתי בגיל מאוד צעיר (4)אונס ואף אחד משפחתה לא יודע את חוץ ממני . ואני לא רוצה שגם הילדה שלי תעבור את זה . כמה ימים שאני לא אוכלת ולא שותה בגלל זה . אשמח תשובה טובה . 😭😭🙏🏽

שלום ראשית סליחה על העיכוב בתשובה - פספסתי את השאלה כנראה. אני שומעת את דאגתך הכנה וגם את פחדייך. אני חושבת שזה בדיוק הזמן לשוחח עם ביתך ולהסביר לה את כל מה שאת רוצה להסביר אודות פרטיות הגוף - שלה ושל אחרים ושזו תהיה שיחה מתמשכת שקשורה לחינוך כמו כל נושא אחר. תסכמי איתה שכל מה שחורג מזה, היא תוכל לבוא ולספר לך ושאת תדאגי תמיד שהדברים יהיו כפי שצריכים להיות - במיוחד אם לדברייך יש בביתך תנועה של מבוגרים שאת לא תמיד ערה לה. מעבר לכך כל שביכולתך לעשות הוא להיות ערה ועירנית לביתך, כפי שהיית הפעם. דווקא בגלל שאת עברת חוויה כ"כ קשה בילדותך, חשוב שביתך לעולם לא תהיה שקופה עבורך בנושא הזה ובכלל. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים