בן 13 לא מרוצה מהמראה שלו

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

02/11/2022 | 23:49 | מאת: מלי הדואגת

יש לי בן בכור שחושב שהוא לא יפה ולא חתיך. ברור לי שהרבה אנשים וילדים לא מרוצים מהמראה שלהם אבל מדובר בילד יפה תואר, דגמן בעבר, ספורטאי חתיך, נראה מעולה שאחת לתקןפה אומר שהוא מכוער ולא יפה ושמנמן. מספיק שמישהו אומר לו מילה לא במקום והוא נכנס לסרט ( ילד קרא לו שמנמן ואז כמה ימים הוא חושב ככה). מה לעשות? זה ממש ממש מתסכל ומדכא. איך אני יכולה לעזור לו? תודה מראש

הי מלי, אני שומעת כמה את מזדהה עם בנך ולוקחת ללב כל מצב רגשי שלו. האם הוא משוחח איתך על רגשותיו? האם יש לכם ערוץ שיחה פתוח בינכם? מניסיון - הדבר הכי טוב שאפשר לעשות עבור מתבגרים, במצבו ובכלל, הוא להתאמץ שיהיה ערוץ שיחה פתוח. ככה אפשר יהיה להבין אותו, לתמוך בו, לתת לו פרספקטיבה אחרת על דברים ובעיקר לייצר עבורו הרגשה פנימית שתלווה אותו לכל מקו בחייו והיא- שיש בעולם מי שמבין אותו, שיש לו גב. אני בעצם אומרת שבלי ערוץ שיחה פתוח - אין כ"כ משהו שאת יכולה לעשות עבורו ושזה הדבר שכדאי להתאמץ לייצר. אם הוא במצוקה כרגע או מעוניים בכך, אז כמובן שאפשרות של טיפול עבורו תמיד קיימת. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים