טיסה לחו"ל עם תינוק יונק והשארת האח הגדול בארץ

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

30/10/2022 | 09:35 | מאת: לירה

אמא לתינוק יונק בן 5 חודשים וילד בן 4, מעוניינת לטוס עם בעלי לחו״ל יחד עם התינוק אך חוששת מהתחושה שירגיש בן ה4 מבחינת אפליה ונטישה+ תחושה שלילית כלפי אחיו. לציין שנסענו בעבר ל5/4 ימים לאחר שהיה בן 3 בטרם נולד אליו הקטן והוא היה בסדר גמור עם סבא וסבתא. אשמח לדעת האם מוטב לקחת אותו גם או שזה בסדר להשאירו ולקחת את אחיו.

הי לירה, בנך הבכור בן הארבע כבר סבל אבדן לאחרונה- אבדן של מקומו הבלעדי אצלכם ההורים ולמעשה סדרי העולם כפי שהכיר אותם מאז יום היוולדו השתנו והתערערו. זה אמנם שלב שבדרך כלל מתגברים עליו ומבינים גם את כל היתרונות החדשים הרבים שיש באח נוסף במשפחה, אבל הוא עדיין שלב ושלב קשה לחלק מהאחים. לעיתים במצב זה מגיבים ברגרסיה התנהגותית, בבכיינות יתר, היצמדות, התקפי זעם תכופים יותר, תלותיות וכיוב'. על כן תשובתי הפשוטה אלייך היא או שניהם או אף אחד/לא לנסוע. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים