מקרה לא נעים שקרה לילדה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

25/10/2022 | 22:03 | מאת: אמא

הי, בתי בת ה-8, ילדה רגישה וקצת חרדתית הלומדת בכיתה קטנה . הלכה איתי ועם בני הקטן היום לבריכה , וניגש אליהם ילד בערך בן 14 (כנראה על הספקטרום) לשחק עם הכדור . ראיתי שהם מסתדרים והתרחקתי מעט, ופתאום שחזרתי ראיתי שניגש אליה במים וניסה לחבק ולנשק אותה. צעקתי לעברו מתי שהיה ממש קרוב אליה והוא התרחק , אך הבת שלי נבהלה והחלה לבכות. דיברנו בבית על כך ועל עניין הגבולות , והסברתי שהוא ילד שמתקשה חברתית וניסה להתחבר באופן לא מותאם. ואימא של הילד אף ביקשה ממנו להתנצל. אני דואגת לבת שלי שלא תושפע מכך יש משהו שאני יכולה לעשות? בתודה מראש

הי אמא, כל שעלייך לעשות הוא להיות קשובה לתגובות שלעיתים ממשיכות לעלות גם אחרי אירועים שכאלה..ולוודא שאת עירנית לזה ונותנת לזה מקום. בנוסף את יכולה גם בעצמך לשאול אותה לגבי זה...אם המשיכה לחשוב על זה, אם ממשיכה להרגיש משהו בנוגע לזה...ולהיות מוכנה לשיחה פתוחה ובעיקר מקשיבה. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים