ילד שמתקשה באוכל כשרואה דברים שמגעילים אותו

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

15/10/2022 | 11:01 | מאת: דנית

שלום, יש לי ילד בן 4 שלאחרונה התחילו להגעיל אותו דברים רק במהלך האוכל, וזה מגיע למצב שהוא לא רוצה לאכול או מנסה לאכול ומוציא החוצה נגעל. למשל לאחותו יש נקודת חן שרק בזמן אוכל הוא לא יכול לשבת לידה בגלל זה כי הוא לא מצליח לאכול ולבלוע. מה ניתן לעשות בנידון?

הי דנית, מה שנדרש כאן זו הערכה ספציפית למשל לבחון מה הילד אוהב לאכול, ממה לא נגעל אף פעם, האם יש קושי עם מרקמים מסוימים, האם מממתקים גם כן נגעל וכיוב'. כלומר צריך לבצע הערכה כוללנית שממפה את כל התנהגויות בהקשר לאוכל ולאחר מכן לבנות תכנית התנהגותית ותזונתית מתאימה. מציעה לך לפנות קודם לדיאטנית ילדים ולהמשיך משם. בברכה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים