ילד בן 11 מרגיש שצופים בו

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

05/10/2022 | 07:58 | מאת: אמא מודאגת

בני המתוק בן ה11 התלונן בפני שכשהוא לבד יש לו מן תחושה שמישהו צופה בו אז הוא כל הזמן מסתכל לצדדים וזה מפריע לו להתרכז במה שהוא עושה ושהוא לא רוצה להיות לבד בגלל זה. אמר שזה הלך והתפתח אבל מורגש אצלו באופן בולט יותר מזה כחצי שנה. האם זה בתחום הנורמה או שיש ממה לדאוג?

שלום לך, מדובר בסוג מסוים של חרדה להערכתי. ככל שתוכלי לשוחח איתו על רגשותיו -כך ייטב לו. זה יעזור לו "לפרק" את התחושות הלא ברורות ולעבד אותם.כך הוא ואת כמובן, תוכלו להבין ממה החרדה, ולתעל את התובנות לדרכי התמודדות אדפטיביות. יחד עם זעת אני חוששת שזה אולי מורכב מידי על מנת להסביר פה בפורום הזה, אז האפשרויות הן שאת תיגשי לכמה פגישות של הדרכה הורית על מנת להיות לבנך לעזר או לחילופין לקבוע עבורו מספר פגישות טיפוליות,אפשר עם פסיכולוג/ית המתמחים בטיפול קוגניטיבי התנהגותי. בברכה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים