ילד בן 11 סובל מהתקפי זעם

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

19/09/2022 | 20:24 | מאת: שירלי

שלום רב. הבן שלי בן 11 ,תמיד היה תלמיד טוב ולא היו בעיות משמעותיות איתו. לפני כשנתיים התחבר לילד בכתה ואני משערת שבעקבות כך התדרדר בלימודים והחל לדבר לא יפה בבית. מאז כבר שנתיים שהוא סובל מהתקפי זעם כמעט על בסיס יומיומי וזה תמיד על אותם נושאים: אומרים לו לעשות מטלה שלא בא לו אוסרים עליו משהו לא מצליח במשהו אומרים לו לא ההתקף מתבטא בכך שהוא צורח, זורק ומעיף דברים בבית, בועט בדברים מקלל ואחרי כמה דק' נרגע. אח''כ הוא מבקש סליחה וטוען שלא שלט על העצבים שלו. מה הטיפול הכדאי במצב כזה אני כבר מיואשת. רוצה לציין שאחיו הגדול אובחן לפני כשבוע על הספקטרום בתפקוד גבוה ( אצלו הבעייה חברתית ולימודית) ומאז שהיה קטן היו לו בעיות .

הי שירלי, נער שהורס בועט ומקלל כך בבית ללא כל אפשרות של וויסות או שליטה עצמית, בהחלט אות למצוקה שכפי שאת מתארת-אין לכם כהורים לא כלים ולא תשתית בקשר שמאפשרת לכם להבין ולהתמודד עימה ולהקל עליה. את גם מזכירה את אחיו על הספקטרום, לא בדיוק הבנתי באיזה הקשר. אני הייתי פועלת כרגע בשני מישורים. מציעה לבנך שיחות אישיות אצל פסיכולוג המתמחה בטיפול בבני נוער אך לא פחות חשוב מכך, לפנות כהורים להתייעצות והדרכה הורית שתסייע לכם להבין את מצוקתו, איך לשפר את הקשר עימו ולקבל גם כלים להתמודד עם המצבים האקוטיים. בברכה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים