נענוע הראש מצד לצד והשמעת קול מונוטוני

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

15/09/2022 | 17:13 | מאת: אבישג

בני בן 6 מגיל שנתיים כשהיה במעון היה מרדים עצמו ע"י נענוע חזק של הראש והשמעת קול מונוטוני. התייעצתי עם הרופא משפחה והוא אמר לא להתייחס. אך כעט הוא כבר בן 6 ולדעתי זה מחמיר הוא פועל כך כשמשעמם לו ןכשהוא רוצה להרגע וללא קשר לשינה גם בגן בגינה ולעיתים תוך כדי הליכה. מהצד זה נראה נורא ואני מקבלת הערות מהסביבה. ניסיתי להסביר לו שיעשה את זה רק בלילה כשהוא רוצה לישון וזה לא עוזר האם המקרה הזה תקין ואיך גומלים אותו?

הי אבישג, כפי שאת מתארת זאת אז התנועה הזו בעיני לפחות, עשויה להוות שארית קדומה של העדר ההרגעה שהיתה נדרשת לו כשהיה קטן במעון. הוא סיגל נוהג שהגיע כתוצאה מאותו חוסר ובלתי ברירה אחרת. כעת מה שאני מציעה הוא להשלים את החסר. כשאת מבחינה בכך שהוא נוהג כך, זה אומר שהוא זקוק לסיוע בוויסות עצמי ובהרגעה. אני הייתי ניגשת, מלטפת, מעסה, בעצם הפעם עוזרת לו להרגע בעזרת אדם נוסף. במקביל הייתי עוזרת לו למצוא דרכים נוספות להרגע, אולי לחיצה על כדור ספוג, ללמד אותו נשימות עמוקות, להציע לו לנוח כמה דקות בשכיבה כשאפשר. כמו כן אני מבינה שהרופא הציע לא להתייחס אבל אני לא הייתי מדלגת על איבחון גם של פסיכולוג/ית ילדים רק לשלול בעיות קשות יותר. בברכה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים